jegyzetek.hu
Keresés:
   
 
 
 

Statisztikánk

Oldalunkon 1 082 jegyzetből válogathatsz.

Jegyzeteinket 6 045 260 alkalommal töltöttétek le, és a maximális 10 pontból átlagosan 7.3 pontra értékeltétek.

Utolsó frissítés: 2014. 08. 09.

 
 
 

 

A borok

Kiváló vendéglátóipari tétel, bárki számára érdekes információkkal. Tartalmazza a hazai borvidékek listáját is.

Azonosító: egy0017h

Típus: tétel

Irány: ismeretlen

Iskola: egyéb

Fájlméret: 7 Kbyte

Feltöltötte: -

Ajánlott

Felkerülés dátuma: 2008. 04. 06.

Letöltések: 2129

Értékelések száma: 5

Átlagos pontszám: 6.4

Tantárgyak: Élelmiszeripar, Vendéglátóipar

Cimkék: élelmiszeripar, vendéglátóipar, borászat

A jegyzet linkje: http://www.jegyzetek.hu/jegyzet.php?jegyzet=997

 

A borok ill. annak különböző változatai a hosszúitalok csoportjába tartoznak. A csoport általános jellemzői mellett gasztronómiai szempontból igen fontos a színük, ízük, illatuk, aromájuk ill. egyéb kiegészítő anyagaik, úgymint a szén-dioxid tartalom, sav tartalom és egyéb tápanyag tartalom. Ezek a tulajdonságok azok, amelyek ismerete fontos ahhoz, hogy az ételekhez fogyasztott hosszú italok valóban fokozzák az étkezés élményét. Az elnevezésből is adódóan legfontosabb alkotóelemük az alkohol molekula, amely speciális hatású vegyület. Az emberi szervezetbe kerülve egy olyan méreganyag, amely mennyiség tekintetében különböző hatásokat vált ki, elsősorban idegrendszerrel összefüggésben. A hatásokat pozitív ill. negatív állományba soroljuk, mivel az emberiség volt az, amely felfedezte és fogyasztja is a mai napig. Ilyen pozitív hatások: hangulatjavítás, értágítás, étvágygerjesztés – a kis mennyiséghez kötődően.

Értékeld a jegyzetet, amit már letöltöttél és elolvastál! Segíts másoknak eligazodni, és könnyen megtalálni a legjobb anyagokat! Segíts nekünk megtalálni a kevésbé jól sikerült munkákat, hogy pótolhassuk a hiányosságokat!

Az alábbi űrlap segítségével értékelheted ezt a jegyzetet.

Szerintem ez a jegyzet 10-ből pontos


Az alábbi ikonok segítségével linkgyűjteményekbe mentheted ennek a jegyzetnek az elérhetőségét.

Share
 
 

 


Főoldal | Jegyzet letöltés | Jegyzet feltöltés
Szabályzat | Készítők
   

websas.hu Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Magyar Honlap Linkek