jegyzetek.hu
Keresés:
   
 
 
 

Statisztikánk

Oldalunkon 1 082 jegyzetből válogathatsz.

Jegyzeteinket 5 977 354 alkalommal töltöttétek le, és a maximális 10 pontból átlagosan 7.3 pontra értékeltétek.

Utolsó frissítés: 2014. 08. 09.

 
 
 

 

Szeszesitalipari készítmények

Kiváló vendéglátóipari tétel a pálinkafélékről, párlatokról és likőrökről, bárki számára érdekes információkkal.

Azonosító: egy0017i

Típus: tétel

Irány: ismeretlen

Iskola: egyéb

Fájlméret: 5 Kbyte

Feltöltötte: -

Kitűnő

Felkerülés dátuma: 2008. 04. 06.

Letöltések: 1423

Értékelések száma: 3

Átlagos pontszám: 10.0

Tantárgyak: Élelmiszeripar, Vendéglátóipar

Cimkék: élelmiszeripar, vendéglátóipar

A jegyzet linkje: http://www.jegyzetek.hu/jegyzet.php?jegyzet=998

 

A röviditalok általános jellemzője a viszonylag magas alkoholtartalom és a fogyasztott egység-nyi kisebb mennyiség. Általában a röviditalok készítéséhez a magas cukortartalmú íz- és aromaanya-gokban gazdag gyümölcsöket hasznosítjuk. A természetes eredetű röviditalok készítéséhez elsősorban gyümölcsöket vagy más magas cukortartalmú vagy szénhidrát tartalmú növényeket, növényi részeket használunk. (...) A ma már eredetvédettnek számító pálinka a kisüsti lepárlással készített italokra vonatkozik. Az összegyűjtött érett csonthéjas gyümölcsöknél a kimagozást követően a cefrésítés következik, amelynek során a héjon lévő élesztőgombák elbontják a gyümölcs cukortartalmát etilalkoholra és szén-dioxidra.

Értékeld a jegyzetet, amit már letöltöttél és elolvastál! Segíts másoknak eligazodni, és könnyen megtalálni a legjobb anyagokat! Segíts nekünk megtalálni a kevésbé jól sikerült munkákat, hogy pótolhassuk a hiányosságokat!

Az alábbi űrlap segítségével értékelheted ezt a jegyzetet.

Szerintem ez a jegyzet 10-ből pontos


Az alábbi ikonok segítségével linkgyűjteményekbe mentheted ennek a jegyzetnek az elérhetőségét.

Share
 
 

 


Főoldal | Jegyzet letöltés | Jegyzet feltöltés
Szabályzat | Készítők
   

websas.hu Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Magyar Honlap Linkek